Se alla

Valintervju i Västervikstidningen

Lördag 13 augusti 2022

Ni som prenumererar på VT kan läsa artiklarna. Innehåll i korthet:

Liberalerna lyfter i artiklarna fram de områden vi drivit under senaste mandatperioden, och som vi fortsätter att kämpa för nästa mandatperiod, såsom naturreservat vid Tändsticksberget, återinförandet av den särskilda resursskolan och mer lokal primärvård i Överrum, Gamleby och Ankarsrum. Vi driver även på i frågan om att Västerviks kommun måste göra mer för ett friskare Östersjön. Ett område vi måste bli bättre på är upphandling vid stora byggen, att ta ett större helhetsgrepp, som även inkluderar förberedande arbete.

Framåt vill vi utveckla kommunikationerna i kommunen, tex kan man genom några enklare och inte så dyra åtgärder få ner restiden på Tjustbanan till Linköping med upp mot en halvtimme, och vi vill fortsätta vår strävan att göra Västervik till ett drönarcentrum. Även annan högteknologi måste lockas till kommunen, och då måste det finnas mark och lokaler, och kompetens säkras via Campus Västervik.

Om vi verkligen vill och verkligen jobbar tillsammans så kan både apollofjärilen och hållbart företagande samsas och frodas i Västervik! Men det kommer inte gratis, vi måste alla göra en insats för vår framtid.

https://vt.se/bli-prenumerant/artikel/r1gx7o6r

https://vt.se/bli-prenumerant/artikel/jo0w97yj