Tankens och ordets frihet är grunden i vår liberala kulturpolitik.
Det är inte vår uppgift att styra kulturen – vi ska verka för att förbättra förutsättningarna för skapandet och för den enskildes bildning.

Den nya kulturen är modern och digital.
Den är ung och den prövar ständigt nya uttrycksformer.

Den finns i filmer, i böcker, i datorn, i mobilen och i surfplattan, på rasten, på semestern, i vardagen och i drömmarna.

Den är skapande, den är interaktiv, den är inkluderande, den är fantasy och science fiction, den är spel och voicechattar, den är vidriga tentakelmonster och asgrymma tärningar, den är heroiska hjältinnor och besvärjelserabblande magiker, den är högupplösta superhjältar och e-sport, den är queer och den är pride, den är mysiga NärCon-lajv och grym fantastik, den är episka rymdstrider och helt underbara medeltidsveckor.

Den är du. Den är… liberal.

Västerviks kommun behöver en mer engagerad och ständigt nyfiken kulturpolitik som erkänner nya kulturformer, anpassad efter den moderna kulturen.

Västerviks kommun behöver ett rikare föreningslivdär ett ömsesidigt erkännande är grunden för en sund demokratiprocess, där unga och nyanlända ges samma möjligheter och förutsättningar att upptäcka och utveckla sitt medbestämmande, samverkan och gemenskap.

Västerviks kommun behöver en riktig föreningscoach som gör det enkelt, för såväl unga, gamla och nyanlända, att bilda och att utveckla sina unika kulturföreningar.

Västerviks kommun behöver återinrätta Kultur- och Fritidsnämnden i Västerviks kommun och vi behöver levande kulturkvarter där moderna bibliotek är naturliga mötesplatser och nav.

Jag är övertygad om att Västervik kan bättre och jag vill vara med och förändra – därför hoppas jag att du kryssar Fredrik Lindström för en liberal kultur och fritid i Västerviks kommun.

Framtiden är Liberal – Game On!