Se alla

Fredrik Lindström

Gruppledare och ledamot i kommunfullmäktige samt ledamot i demokratiberedningen

Jag är en teknikintresserad upphandlare, engagerad föreningsmänniska – och grym spelentusiast!

Västerviks kommun behöver en mer engagerad och ständigt nyfiken kulturpolitik som erkänner nya kulturformer, anpassad efter den moderna kulturen. För det är inte vår uppgift att styra kulturen – vi ska förbättra förutsättningarna för det konstnärliga skapandet och för den enskildes bildning.

Den nya kulturen är modern och digital.
Den är ung och den prövar ständigt nya uttrycksformer.

Den finns i filmer, i böcker, i datorn, i mobilen och i surfplattan, på rasten, på semestern, i vardagen och i drömmarna.

Den är skapande, den är interaktiv, den är inkluderande, den är fantasy och science fiction, den är spel och voicechattar, den är vidriga tentakelmonster och asgrymma tärningar, den är heroiska hjältinnor och besvärjelserabblande magiker, den är högupplösta superhjältar och e-sport, den är mysiga NärCon-lajv och grym fantastik, den är episka rymdstrider och helt underbara medeltidsveckor.

Den är… liberal.

Jag är övertygad om att Västerviks kommun behöver ett rikare föreningsliv, där ett ömsesidigt erkännande är grunden för en sund demokratiprocess, där unga och nyanlända ges samma möjligheter och förutsättningar att upptäcka och utveckla sitt medbestämmande, samverkan och gemenskap.

Västerviks kommun behöver en riktig föreningscoach som gör det enkelt, för såväl unga, gamla och nyanlända, att bilda och att utveckla sina unika kulturföreningar.

Vi behöver återinrätta Kultur- och Fritidsnämnden i Västerviks kommun och vi behöver levande kulturkvarter där ett modernt bibliotek är en naturlig mötesplats och nav.

Jag är övertygad om att Västervik kan bättre och jag vill vara med och förändra!

Framtiden är liberal – Game on!

#spelkultur

 

Kontaktuppgifter

...